16 Ekim 2015 Cuma

Kyoukai no Kanata Tanıtım


Ad: Kyoukai no Kanata
Japonca yazılış: 境界の彼方
Kısa ad: -
Diğer ad(lar): Beyond the Boundary
İsminin Türkçesi: Sınırların ötesinde gibi bir şey. Ama aynı zamanda "yokai" içeren bir kelimeyi kullanarak kelime oyunu da yapmışlar. Of, of... Uzun iş şu anime isimlerini çevirmek.
Tür: Doğa-üstü güçler, slice-of-life (SoL ne, benim de hiç ama hiç bir fikrim yok)
Sonraki sezon(lar): -
Alakalı seriler: Kyoukai no Kanata: Idol Saiban! Mayoi Nagara mo Kimi wo Sabaku Tami
Uyarlama: Light novel

TANITIM

Akihito Kanbara, umursamaz bir lise öğrencisidir. (Ama gözlük fetişi vardır) Bir gün, alt sınıflarından bir kızın (tabii ki gözlüklü) intihar edeceğini düşünüp onu kurtarmak için çatıya çıkar. Ancak kız, garip bir şekilde atlayıp kırmızı, garip bir kılıçla Akihito'yu yaralar.

Anime, bize başta bu kadar bilgi veriyor. Ama sonra çözüyoruz; kız (Kuriyama Mirai) bir "ruh avcısı", Akihito ise yarı insan-yarı youmu (Animede youmu olarak geçiyor, insan formundakiler de kendilerine ayakashi diyorlar. Youkai, youmu ve ayakashi aynı anlama geliyor. Hepsini toptan öcü, cin vs. şeklinde çevirebiliriz) olduğu için aralarında garip bir av-avcı ilişkisi oluşur. Ama Akihito ölümsüzdür.

NOTLAR: Güzel anime... Hatta müthiş. Resmen gözlüğü sevdim la (Kendim de taktığımdan da olabilir) Youmu'lar, yarı-youmu'lar ve ayakashi'ler çok güzel işlenmiş. Ayrıca ayakashi'lerin youmu'ların değil, insanların tarafında olması da hoş bir ayrıntı olmuş. Hele Nase klanı... O hikayede birden anime Naruto'ya dönüyor, aldırmayın; izlemeye devam edin.

Bölüm sayısı: 12+0
Filler listesi: -

MOVIE(LER)

Kyoukai no Kanata Movie: I'll Be Here - Kako-hen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder